Cellar Darling a ich posledný muž na zemi



Hudobné trio v zložení Anna Murphy, Ivo Henzi a Merlin Sutter založilo hneď po odchode z Eluveitie svoju vlastnú alternatívno-rockovú kapelu. Hudobne zachovávajú čarovné folkové prvky známe z ich predchádzajúceho pôsobiska a dopĺňajú ich o fantastické spracovanie priam rozprávkových textov. V lete tohto roku vydali Cellar Darling svoj debutový album "This Is The Sound", ktorý sa dočkal pozitívneho hodnotenia od širokej verejnosti. Na spomínanom albume nájdete pieseň "Six Days", ku ktorej dnes kapela zverejnila kreslené video. 

Cellar Darling opisujú tento song ako temný a abstraktný príbeh o poslednom mužovi na zemi. "Vždy sme chceli, aby mala táto výnimočná pieseň vizuálne stvárnenie. Hneď sme vedeli, že ak tento projekt niekedy budeme realizovať, bude na ňom pracovať náš obľúbený umelec Costin Chioreanu." 
Video perfektne zachytáva atmosféru a víziu, ktorú mala Murphy v hlave, keď písala text a nahrávala prvé demo piesne. 

"Keď sme pokračovali v práci na tejto piesni, uvedomili sme si, že v skutočnosti nie sme viazaní len na jeden hudobný žáner a že máme slobodu rozšíriť náš obzor ešte viac. Preto bude mať pre nás táto pieseň navždy špeciálny význam," komentuje kapela. 

Cellar Darling - Six Days

Comments