Bubenícke zbohom v Kamelot aj The Amity Affliction


Bubenícke zbohom sa udialo nielen v Amerike, ale aj v Austrálii, a to u kapiel Kamelot a The Amity Affliction. Zatiaľ čo bubeník Kamelot, Casey Grillo, sa rozhodol venovať svojim ďalším projektom, bubeník The Amity Affliction, Ryan Burt, bol nútený opustiť kapelu kvôli psychickým problémom. 

"Bohužiaľ, musíme vás informovať, že Ryan už naďalej s The Amity Affliction nebude hrať ani nahrávať. Pridal sa ku kapele v roku 2008, keď mal 17 rokov. Zažili sme spolu skvelé veci - nahrali sme päť albumov, precestovali svet a hrali pred publikum, o akom sme vždy len snívali. 

Veľa z vás vie, že Ryan už nejakú dobu bojuje s vnútornými démonmi a ku koncu roku 2016 si dal pauzu, aby pri prekonávaní týchto problémov vyhľadal pomoc. Nanešťastie, na cestách to bol preňho obrovský problém. Bolo pre nás veľmi ťažké sledovať, ako si všetkým prechádza, a preňho bolo ešte ťažšie vyjsť každú noc na pódium a dať zo seba maximum pre fanúšikov a kapelu. Aj napriek nepriazni to tak robil počas niekoľkých posledných turné, za čo sme nesmierne vďační. 

Je pre nás veľmi ťažké prijať to, ale každopádne prostredie na turné a trávenie dlhých časových období mimo domova a podpornej skupiny nie je preňho to najlepšie miesto. 

Chceme Ryanovi poďakovať za všetko, čím za posledných deväť rokov prispel do kapely, a uistíme sa, že oňho odteraz bude dobre postarané."

Kapela dopĺňa, že všetky naplánované koncerty prebehnú bez zmien a dáva do pozornosti služby profesionálov pre ľudí s mentálnymi problémami. Meno náhradného bubeníka zostáva neznáme. 


Tesne pred nahrávaním nadchádzajúceho albumu Kamelot "The Shadow Theory" kapelu zasiahla informácia, že bubeník Casey Grillo odchádza. 

"Casey bol mojím priateľom a kolegom po takmer 20 rokov," hovorí gitarista Thomas Youngbloog. "Videli a spáchali sme spolu veľa vecí v aj mimo Kamelot. Ako jeho priatelia s kapelou toto rozhodnutie rešpektujeme. Som si istý, že sa spolu budeme stále stretávať, keď budeme mať čas." 

Casey sa fanúšikom prihovoril nasledovne: "V prvom rade by som sa chcel poďakovať fanúšikom Kamelot po celom svete, za ich podporu v dobe, kedy som bol v kapele. Dostal som možnosť precestovať svet, stretnúť tých najúžasnejších ľudí, spoznať množstvo kultúr a podeliť sa o tie najnezabudnuteľnejšie zážitky v živote. Popri rôznych hudobných projektoch, do ktorých som zapojený, a spolu s rapídne rastúcim biznisom DrumStatic.com, sa začalo ukazovať, že nastal čas, aby som sa sústredil na preskúmanie týchto nových príležitostí. Bez toho, aby som zasahoval do exkluzivity, ktorú si Kamelot zaslúži a potrebuje. Úprimne vás všetkých žiadam, aby ste vrelo privítali Johana Nuneza a prijali ho za nového bubeníka. Je to skvelý chlap a bude hrdo reprezentovať a pokračovať v posolstve Kamelot!" 

Nový nástupca je teda známy. Johan "Jo" Nunez je 29-ročný bubeník a inštruktor, ktorý je známy pre svoju prácu s Firewind, Gusom G. či Martym Freedmanom. "Som nadšený, že sa pripájam ku Kamelot rodine! Poznám kapelu už viac ako 15 rokov. Vždy som ku Caseymu ako k bubeníkovi vzhliadal, takže bolo pre mňa cťou, keď som bol požiadaný, aby som ho zastúpil. V minulosti som s Kamelot už hral a videl som, akí odovzdaní a milujúci ich fanúšikovia sú! Každý v kapele a crew bol na mňa milý, postarali sa o to, aby som sa cítil ako doma. Takže sa naozaj neviem dočkať, kedy vás všetkých stretnem na cestách!" 

Basgitarista Sean Tibbetts si nový prírastok do kapely rovnako pochvaľuje: "Je to senzačný bubeník a v mojej hlave bol jasnou voľbou. Nezabudnite, aby sa cítil vítaní, a odchyťte si ho na fotku; je to mimoriadne milý chlapík!" 

Nový album "The Shadow Theory" vychádza 6. apríla prostredníctvom Napalm Records. Predvedú sa na ňom hostia ako Lauren Hart z Once Human a Jeniffer Haben z Beyond The Black. 

Comments